за мен

Режисьор, оператор, супервайзер специални визуални ефекти:

Георги Врабчев завършва Архитектура в Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия гр. София през 2000 г. По време на следването си, изучава усилено работа с компютърна графика, за да я използва в създаването и визуализирането на проектите си. През 1997 г. създава първата архитектурна анимация реализирана в Университета. Това определя и неговата бъдеща реализация. През 2001 г. съвместно с Руси Христов, Георги Димитров и Николай Михайлов основават студио "Dynamate", в което скоро след това остават само Георги Врабчев и Руси Христов. Двамата създават множество реклами, за известни компании като Мтел, Лукойл, Нестле, Данон, Амстел, Пиринско и др. Освен рекламите, студиото създава специални ефекти в телевизионни продукции. Тяхна е една от първите типажни анимации със синхрон на говора за предаването "Шаш" през 2002 г.
С годините участват в създаването на огромен брой архитектурни визуализации и анимации за страната и чужбина. Екипът се разраства до 25 човека, с представители извън България.
През 2008 г. Георги Врабчев се отделя от студиото и основава свое самостоятелно - Студио Врабчев, което продължава да работи в сферата на архитектурната анимация, специалните ефекти, телевизионна реклама. Студиото е първото създало стереоскопични анимации и видеопрезентации в България. На 14.10.2009 г. съвместно с Радослав Марков реализират прожекция на първите стереоскопични проекти в кино Синеплекс, включваща заснети материали, рекламни клипове, архитектурни анимации, 3D кинозаставки за кино Синеплекс и кино Арена, които и до днес се излъчват преди 3D прожекциите на филми в салоните.
Георги Врабчев участва усилено и в създаването на филма "Операция Шменти Капели" на Владислав Карамфилов - Влади Въргала, от самото начало на проекта, до неговото приключване, като работи основно по визуалните ефекти, както и на терен с различни задачи в заснемането му. Визуалните ефекти реализира като супервайзер и главен аниматор, заедно със Силвия Димитрова, Станислав Бончев и Евгени Дамянов, като заедно се обединяват под името "Live Pixels Studio".
През 2011 година, Георги Врабчев режисира клипа към песента на Хонн Конг "Шменти Капели", от саундтрака към едноименния филм, който е първият от поредицата видеоклипове на различни групи и изпълнители, като Хонн Конг реализира още 2 клипа под негова режисура - "Като Лято" и "Гимназията". Следват клипове за "Отряд 13" - "Отбора на затвора", G.Rock и Ели Раданова с "Freedom Call", Rachael с "Копнеж". Той режисира също така рекламните клипове за Световната купа по художествена гимнастика, провела се през 2012 г. в София, както и клип за световното първенство по бокс за младежи, което ще се проведе през 2014 г. също в София.
В момента работи по новата трилогия "Fatal Sin", който е под негова режисура, а идеята измислят заедно с Ники Станчев и Дамян Николов. Първата част на филма, със заглавие "Kill Me If You Want" се очаква през 2014 г.

» Коледни фотосесии 2022 » Беатрис Александрова - Маро, Марийке, мори » TONODERO feat. AMALIA "Не си бил тук напразно" » Велико Търново
» MustArt Open Music Fest - Dolna Malina » "Беси" - тийзър #1 » Започнаха снимките на "Беси" » Интервю
» офис - София    Email:          office@vrabchev.com    телефон:     +359896843953
Можете да се свържете с нас и на: YouTube imdb vimeo